Blockchain

Blockchain Today and Tomorrow

 

Ce este Blockchain?

Blockchain-ul este o tehnologie existenta de aproximativ noua ani si are deja un impact important asupra economiei mondiale. Cand vine vorba de tranzactii care implica bani, eliminarea intermediarilor nu este eficienta numai din punct de vedere al costurilor, ci si mult mai sigura, fapt dovedit de multe ori. 

Dincolo de criptomonede exista o intreaga gama de startup-uri care lucreaza pentru a revolutiona industria blockchain. Blockchain-ul foloseste un mod descentralizat de confirmare a tranzactiilor. Acesta permite ca platile sa fie verificate si confirmate, astfel incat sa nu existe plati duble sau plati pierdute, fara a exista o autoritate centralizata. Prin urmare, aceasta tehnologie sprijina o extindere a serviciilor bancare catre cei care sunt in prezent opriti din economia digitala din cauza infrastructurii bancare existente.

In afara de trimiterea si primirea de bani, blockchain-ul a inceput deja sa produca o multime de schimbari in diverse domenii, in special in sectorul investitiilor. 

Blockchain Astazi

Intrucat se refera la tranzactiile dintre doua parti, astazi am avut incredere in brokeri sau intermediari intre proces, facand tranzactia greoaie, consumatoare de timp si inaccesibila. Mai mult, adaugarea unei parti terte in mix inseamna ca tranzactia nu este atat de fluida si simpla cat ar trebui sa fie. Ideea crearii unei economii de incredere este, in esenta, modul in care putem sa folosim astazi blockchain-ul pentru a fi acel intermediar. 

In loc sa aveti o intreaga afacere, trebuie sa va petreceti timp si sa platiti taxe potential mari pentru a interactiona, dar daca puteti utiliza tehnologia pentru a juca rolul intermediarului, a transmite informatii si va permite sa accesati aceste informatii intr-un mod sigur si in mod transparent? In cadrul acestei idei se afla frumusetea blockchain-ului ca o tehnologie distribuita.

Prima utilizare inregistrata a tehnologiei blockchain este aceea a Bitcoin, o forma de moneda digitala. Profitand de conceptul distribuit al contabilitatii din tehnologia blockchain, Bitcoin elimina riscul ca o moneda digitala sa fie "cheltuita" in mai multe ocazii, o problema care trebuie facuta sa fie rezolvata pentru ca monedele digitale sa devina mainstream. Dar utilitatea blocurilor nu este limitata la Bitcoin sau orice alta forma de moneda digitala. De fapt, numeroase organizatii si diverse industrii profita in prezent de tehnologia blockchain.

Blockchain Maine

Vom vedea o varietate de protocoale diferite, lanturi si registre care ocupa locuri diferite in abordarea nevoilor pe diferite piete. Ne putem astepta, de asemenea, sa ne concentram atentia asupra interoperabilitatii, conectand un bloc de blocuri la altul. Blockchain ofera un standard de aur pentru pastrarea inregistr─ârilor si transmiterea sigura a acestora. Aceste transmisii vor trebui in cele din urma sa se deplaseze intre ele si intre diferite blocuri, in functie de nevoi.

In afara acestor asteptari, ar fi dificil sa se prevada unde se indreapta piata, deoarece se misca intr-un sprint atat de inalt. Chiar si astazi, adoptia a fost perpetua; aproape fiecare organizatie a inceput sa exploreze blocuri, chiar daca la scara mica sau intr-un mod discret. Dragutul este in afara sticlei, iar blocul este aici pentru a ramane. Fiecare organizatie trebuie sa se familiarizeze cu tehnologia de baza, ce poate si ce nu poate face pentru afacere si ce face si ce nu inseamna in termeni de valoare. Trebuie luati pasi mici, unul cate unul. Sa incepem cu cercetari si diligenta si sa trecem la explorarea sau la POC-urile la scara mica pentru a construi modelele care apartin organizatiei. Este pertinent sa incepem si sa incepem chiar acum. Daca nu am inceput inseamna ca suntem deja in spatele curbei.